9 причини да не получавате достатъчно сън – Част 2

29.03.2018 г.
112 прочитания
0 коментара
Менопауза

Досега вероятно сте чували, че горещите вълни и нощни изпотявания могат да нарушат съня ви, но флуктуациите на хормоните и дори депресията, които жените преживяват, докато преминават през менопауза, също могат да повлияят на съня. Неотдавнашно проучване е следвало 776 жени на възраст 45-54 години и е установено, че техните съобщени проблеми със съня се променят, тъй като жените преминават към различни стадии на менопаузата. Проблемите със съня могат да варират в различните етапи на менопаузата, но те са постоянно свързани с горещи вълни и депресия, според резултатите от проучването.

Съвет при менопауза

Говорете с вашия лекар за проблемите със съня, веднага щом започнете да ги изпитвате. Той или тя може да определи дали предписанията за хормонална терапия, проблеми със съня или дори депресия могат да ви помогнат да улесните този преходен период.

Домашни любимци

Може да казвате, че спите по-добре, когато кучето или котката ви се гушкат до вас цяла нощ, но е много вероятно да се събуждате през нощта, ако се движат наоколо, или ако заемат твърде много място в леглото. Докато до скоро се смяташе, че домашните любимци в спалнята допринасят за лошите навици на съня, едно скорошно проучване от клиниката "Майо" открива, че хората, които имат едно куче, спящо в спалнята, поддържат добра ефективност на съня, но субектите, чиито кучета спят на пода, са склонни да спят малко по-добре от тези, чиито кученца са в леглото с тях. Ако имате мърдащ домашен любимец, който се движи много, докато спи, ще бъде по-вероятно да се събудите през нощта.

Съвет как да успокоите домашния си любимец

Анализирайте как спите с вашия домашен любимец в леглото и когато той или тя не е до вас. Опитайте се да оставите своя домашен любимец да спи на пода до вас - или в собствената си стая или клетка - и да вижте дали се ще се събудите, чувствайки, че сте по-спокойни и отпочинали.

Деца

Изследванията на съня откриват, че спането заедно с децата може да причини стрес на цялото семейство, а Американската академия по педиатрия препоръчва да не се дели леглото с малки деца поради връзката им със синдрома на внезапната детска смърт. Един професор от държавния университет в Айова, който е написал книга за съвместния сън, установява, че сред родителите, които спят заедно, мнозина биха предпочели да не спят с децата си. Често децата започват в собствените си легла и след това се промъкват в родителското легло, бутат един от родителите си или ги ритат цяла нощ. Звучи като рецепта за лош сън!

Съвет как да избегнете спането с деца

Създайте рутина за лягане за децата си и се уверете, че знаят, че не им е позволено да влизат в леглото ви през нощта. Бъдете твърди и върнете детето си обратно в спалнята си през нощта.

Виж още

9 причини да не получавате достатъчно сън – Част 1
27.03.2018 г.
Прочетете, за да научите повече за деветте фактора, които биха могли да се намесят в способността ви да получите добър сън и вижте нашите съвети, за да се справите с тези навици за нула време
Енергия
Негативната енергия в дома – можем да се справим
24.03.2018 г.
Не е изключено домът ви да е наситен с негативна енергия, с която трябва да се справите, за да бъдат денят и нощта на цялото семейство по-светли и щастливи. Трябва да се направят няколко неща, които ще свършат работа, дори и да не вярвате във фън шуй
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай