9 ползи за здравето от секса


 

Ползи от секса при мъжете и жените


Изключителни ползи от секса има както за мъжете, така и за жените. Освен че ни кара да се чувстваме чудесно, той е полезен и за общото ни здраве. Проучванията показват, че може да намали стреса и риска от сърдечни заболявания и дори да удължи живота. Разберете кои са деветте най-големи ползи от секса.
 

На практика си е тренировка


Сексът може да изгори калории, равняващи се на една средно тежка тренировка, а и в повечето  случаи е доста по-забавен и приятен от времето, прекарано в залата. Едно проучване, проведено с 21 здрави, млади хора в Монреал сравнява енергията, която те изразходват по време на секс с тази по време на тренировка. Резултатите показват, че средно интензивният секс може да изгори до 100 калории.
 

Намалява стреса


Може ли сексът тази вечер да намали стреса и безпокойството от утрешния дълъг път към работа? Изследване на близо 50 мъже и жени открива, че хетеросексуалното сношение намаля стреса при изпълнението на стресиращи дейности като говорене пред хора или смятане на ум.


Може да увеличи продулжителността на живота


Едно интересно изследване, в което участват почти хиляда мъже на средна възраст от Южен Уелс, показва, че смъртността е по-ниска при мъжете, които по-често изпитват оргазъм. Авторите на проучването отбелязват обаче, че има много други фактори освен многото оргазми, които могат да обяснят асоциацията. Нужно е въпросът да се изследва по-подробно, за да може със сигурност да се твърди, че честата еякулация е свързана с по-дълъг живот.
 

По-безболезнен цикъл


Ако страдате от болезнена менструация и ви измъчват крампи, сексът по време на цикъл може да ви помогне. Мускулните съкращения по време на оргазъм и хормоните и ендрофините, които се освобождават, могат да облекчат болката.
 

По-силни взаимоотношения


Ако сте във връзка, сексът с партньора ви може да повиши интимността и близостта ви, което ще доведе до по-силни и здрави взаимоотношения. Едно проучване открива, че разговорите след секс водят до здравословни нива на споделяне.
 

Понижава болките от мигрената


Изследване на жени страдащи от мигрена, проведено в университета в Южен Илинойс, открива, че изпитването на оргазъм облекчава някои или всички симптоми на много от участничките. Докато много от традиционните лекарства са като цяло по-ефективни при лечението на мигрена (не заменяйте лекарствата си със секс!), жените изпитали оргазъм чувстват облекчение по-бързо.
 

Може да намали риска от сърдечни заболявания при мъжете


По-нисък риск от сърдечни заболявания за мъжете, които правят секс два пъти в седмицата, в сравнение с тези, които правят секс само веднъж месечно, показва наскоро проведено изследване. Изследователите отбелязват, че има много фактори (като физическото ви състояние и състоянието на вашата връзка), които могат да повлияят на това колко често правите секс, но изглежда хората, които правят секс по-често са по-здрави.
 

Повишава прага на болката при жените


Едно изследване открива, че сексуалната стимулация, носеща удоволствие (в този случай от мастурбация) може временно да увеличи прага на болката при жените. Според изследването прагът за толерантност към болката се е увеличил с 74% за жените непосредствено след оргазма им.
 

Свързва се с по-нисък риск от рак на простатата


Честото еякулиране (повече от 21 пъти в месеца) – независимо дали по време на секс или мастурбация – може да предпази мъжете от рак на простатата. Никой не знае защо рискът от рак на простатата се снижава от честата еякулация. Всъщност изследователите първоначално са изследвали връзката, защото са смятали, че мъжете, които правят секс често може да имат по-високи нива на тестостерон и следователно по-висок риск от рак на простатата. Проучванията, проведени в началото на 20 век, откриват обратното – по-нисък шанс от рак на простата при мъже, които често еякулират.

Виж още

8 ползи от кайсиите – Част 1
27.07.2017 г.
Кайсиите притежават редица ползи. Спокойно можем да кажем, че те са едни от най-полезните плодове на света. Само сто грама свежи кайсии набавят на човека 12% от нуждите за витамин C, 12% витамин А и 6% калий – всичко това събрано само в 50 калории.
Бялото месо покачва холестерола също колкото и червеното
26.07.2017 г.
Производителите на говеждо месо поръчват и участват в написването на преглед на контролирани проучвания, публикувани през последните 60 години и сравняващи ефектите на говеждото спрямо пилешкото и рибата върху нивата на холестерола. Те установяват, че влиянието на консумацията на говеждо месо върху холестеролния профил на хората е подобно на това на рибата и/или птичето месо - което означава, че преминаването от червено месо на бяло месо вероятно няма да промени нищо.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай