8 вредни навика, от които да се отървете сега – Част 1

26.02.2018 г.
106 прочитания
0 коментара
Лесно е да съдим останалите заради лошите им навици, но за жалост всички ги имаме. Освен че обикновено са неприятни, те често са нездравословни и дори могат да ни разболеят. Затова е добре да се отървете от тях още сега. Но както може би знаете, това не винаги е толкова лесно. Учените твърдят, че са нужни три месеца, за да си създадете добър навик или да се отървете от лош. Ето осем навика, от които е добре да се откажете и съвети откъде да започнете.

Гризете си ноктите

Това нервно поведение често се появява и по време на скука или бездействие. Макар че по принцип няма нищо лошо да си гризете ноктите, надъвканите кутикули могат да се заразят и зъбите могат да се повредят с течение на времето. То също така позволява на микробите от пръстите ви да достигнат до устата. Заменете навика с дъвка без захар, която ще ви помогне да задържите устата си заета.

Хващате тен

Може да получавате комплименти за сияйната си кожа от приятели, но няма такова нещо като "здравословен тен". UV лъчите, които правят кожата ви по-тъмна са същите UV лъчи, които увреждат ДНК-то на кожата и в крайна сметка водят до смъртоносна меланома. В допълнение към избягването на прекомерното излагане на слънце, като се намятате и поставяте слънцезащитни продукти всеки ден, можете също да прилагате кремове с витамини А и С. Ексфолирайте се с 5-8% гликолова киселина сутрин, за да се отървете от старите клетки на кожата.

Гледате телевизия преди лягане

Много хора са свикнали да гледат телевизия преди лягане като начин да се отпуснат преди да заспят. За съжаление, обратното се случва. Телевизионните предавания и рекламите са проектирани да бъдат стимулиращи, а светлината на екрана се бърка с биологичния часовник на тялото ви. Сменете екраните с леко четене в леглото, независимо дали е някой таблоид или най-новия бестселър и вашият сън ще бъде по-добър от всякога.

Стискате пъпките си

Обикновено акнето се смята за проблем, който засяга само тинейджърите, но то може да се отрази и на по-възрастните жени и мъже. Когато менопаузата премине, тестостеронът се повишава, което за жалост води до втора вълна от пъпки. Изстискването на пъпките води до драматично възпаление на областта и може да доведе до бактерии дълбоко в кожата, потенциално причиняващи инфекция и белези. Вместо това използвайте нежно почистващо средство за лице и грим, за да ги покриете. Акнето постепенно ще избледнее и е по-малко вероятно да остави белег.

Виж още


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай