5 начина, по които сексът може да заздрави връзката ви

26.09.2017 г.
274 прочитания
0 коментара
Сексът е нещо повече от физически акт. Той е важна част от живота на всеки човек и крие редица ползи за здравето. Но също така е мощен инструмент, който може да помогне на връзката ви едновременно физически, ментално и емоционално. Здравите и хармонични отношения с партньора ви са от изключително значение за това да се чувствате добре, докато проблемите във връзката не само ви карат да страдате, но могат да доведат до редица здравословни проблеми. Вижте кои са многото начини, по които активният сексуален живот може да заздрави и подобри отношенията ви с половинката.

Сексът ви прави по-щастливи

Сексът може да подобри настроението ви. Той стимулира определени части на мозъка и по този начин не само ви доставя удоволствие, но и ви помага да се отпуснете и да се отървете от стреса. Колкото по-малко стресирани сте вие и партньорът ви, толкова по щастливи ще се чувствате както и сами по себе си, така и заедно.

Сексът укрепва връзката

Физическият аспект на секса буквално ви свързва, но тази връзка може да укрепи и отношенията ви. Близостта, която преживявате по време на секс увеличава интимността и едновременно с това ви напомня за вашата преданост един към друг.

Сексът подобрява самочувствието ви като двойка

Правенето на секс увеличава нивата на самочувствие, като ви помага да се чувствате уверени в тялото си, способностите си, чувствата си и в отношенията си. Това помага не само на собствената ви самооценка, но и допринася за това да се чувствате уверени във връзката ви като цяло.

Сексът ви помага да си върнете пламъка на любовта

Сексът с партньора ви си е любовен акт. Така че какъв по добър начин да заздравите отношенията си от това да правите любов редовно? Нормално е с времето забързаното ежедневие, работата, децата или някой друг фактор да изместят сексуалния ви живот на заден план, но си поставете за цел да отделяте време за секс колкото се може повече. Сексът е чудесен начин да си припомните колко много се обичате.

Сексът прави връзката ви спонтанна

Нормално е от време на време да имате периоди, когато не правите толкова много секс. Но сексът, който не е планиран и по график, а е спонтанен, може да сътвори чудеса с отношенията ви. Това ще направи връзката ви по-страстна, а ако си възвърнете спонтанността, типична за началото на любовните отношения, ще се почувствате по-добре като двойка и по-отдадени един на друг.

Виж още

Шишенце с ябълков оцет и пресни ябълки
Ябълков оцет - 7 ползи на тайното оръжие
21.09.2017 г.
Онази бутилка ябълков оцет в кухненския ви шкаф е способна на много повече от това да добави вкус към салатата. Вижте 7 изненадващи начина, по които да използвате новото си любимо тайно оръжие
Мъж и жена, спят спокоен сън
По-добър сън в 5 стъпки
20.09.2017 г.
Ако сте сред многото хора, които се въртят цяла нощ и не могат да се наспят, тези съвети и трикове ще ви помогнат да получите съня, който заслужавате
Магнезии помощ за здравето
Магнезии помощ за здравето
19.09.2017 г.
Магнезият е един от минералите с постоянен дефицит в нашето тяло. Магнезият помага при безсъние, мигрена, възпаления, подпомага метаболитните процеси при диабет тип 2.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай