4 ползи от розовата хималайска сол

18.06.2018 г.
220 прочитания
0 коментара
Преди много време слоевете кристали от морска сол, дълбоко в Хималаите, са били покрити с лава. Много експерти смятат, че това покритие от лава е помогнало на солта да остане недокосната, чиста и без замърсители от околната среда. По някакъв начин, в течение на много години, тази смес от червена, розова и бяла сол е проправила своя път към гурме хранителните пазари и ресторанти в целия свят. Чудите ли се, дали розовата хималайска сол е също толкова здравословна, колкото и естетически привлекателна? Продължете да четете, за да разберете.

Подобрява дишането

Тъй като солта има антибактериални и противовъзпалителни свойства, тя може да ви помогне за изчистване на синусовите инфекции. Освен това, лек солен разтвор от варена и охладена питейна вода и сол в нети пот (чайниче за Джала нети), използван като промивка, може да помогне за отпускане на слузта и да изчистване на синусите. Подобно на практиката в солените пещери, които са популярни в СПА центровете по света, вдишването на соления въздух може да подобри дишането ви по много начини.

Стимулира циркулацията

Преди следващия си душ, разбъркайте малко хималайска сол с кокосово масло и етерично масло по ваш избор и използвайте това като скраб за тяло. Масажирането ще спомогне за подобряване на циркулацията и ще отпусне мускулите ви, а солта действа като естествен ексфолиант. Като се има предвид, че тази сол има толкова много лечебни свойства, това е успокояващо преживяване за ума и тялото.

Пречиства въздуха

Когато купувате лампа, изработена от хималайска сол, тя привлича замърсителите на водата и въздуха във вашия дом. Водата ще се изпари благодарение на топлината, която лампата произвежда, а алергените и прахът, които обикновено оказват влияние върху здравето ви, ще се абсорбират от солта, вместо да се абсорбират от тялото ви.

Витамини и нутриенти

В сравнение с рафинираната трапезна сол или дори морската сол, розовата хималайска сол съдържа малки количества калций, желязо, калий и магнезий и по-ниски количества натрий, което я прави по-здравословен избор от обикновената трапезна сол или морската сол.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай