4 ХИТРИНИ, С КОИТО ДА НАДВИЕМ ПРОЛЕТНИТЕ АЛЕРГИИ

05.04.2017 г.
95 прочитания
0 коментара
Свързани статии

Много от нас страдат от различни алергии, които се активират с началото на топлите месеци. Симптомите могат да бъдат най-различни, от запушен нос до непоносими обриви, но резултатът е един, а именно неколкомесечни мъки и борби в опит да надвием досадните алергии.

Освен традиционните методи за лечение и задължителната консултация с лекар, ви предлагаме няколко алтернативни метода, които ще ви помогнат да постигнете надмощие в борбата с алергиите. И макар да не са сигурен начин, че пролетните симптоми ще спрат, то поне ще окажат влияние върху вашето здраве и симптомите ще намалеят.

Първото нещо, което ви предлагаме, е редовно пълно почистване на вашият дом. Обикновено основните причини за алергиите се крият във възглавници, матраци, завивки и килими. Учени са доказали, че замърсяването на въздуха в един дом може да бъде 10 пъти по високо от това на открито, така че бъдете внимателни.

Второто ни предложение е да консумирате повече плодове и зеленчуци. Консумацията на правилните хранителни продукти не само ще повлияе цялостно на организма ви, но и ще му помогне да се справи с част от симптомите на алергиите. Освен това, антиоксидантите, които се съдържат в плодовете, зеленчуците и ядките, помагат за противовъзпалителните процеси в тялото.

Отървете се от излишните мазнини – това със сигурност е фактор, който ще ви помогне не само да преборите част от досадните симптоми на алергиите, но и да се почувствате много по-свежи и здрави. Наднорменото тегло затруднява дишането, което е и основен проблем при повечето от пролетните алергии. Мазнините около корема пречат на диафрагмата и на практика не можете да си поемете дълбоко въздух.

Последният съвет от нас е винаги да допълвате лекарствата, предписани ви от специалист, с допълнителни методи на защита за вашия организъм. Редовно приемайте хранителни добавки или витамини (задължително витамини C, B и Е). Ментовият или чаят от лайка също биха облекчили симптомите ви, ако ги консумирате продължително всяка вечер преди лягане.

 

Виж още

Ползите от глухарчето
ТОКСИНИТЕ, НАТРУПАНИ ПРЕЗ ЗИМАТА, РАЗБОЛЯВАТ ОРГАНИЗМА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА
29.03.2017 г.
Температурни промени, които са характерни за пролетта, подлагат организма на сурово изпитание и по този начин той става по-малко устойчив на вирусите. Освен това, тъй като зимният период не благоприятства очистването от токсините, а дори напротив, организмът е претоварен и работи при ниски обороти.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай