3 неща в гардероба на всяка жена, които са вредни за здравето – Част 2


Тежки чанти

Повечето жени слагат какво ли не в дамските си чанти и в резултат те стават изключително тежки. На всичкото отгоре най-често ги носят винаги на едното си рамо и поради тежестта тялото им се деформира и изкривява. Носенето на тежки чанти не само предизвиква болки във врата и раменете, но също така може да доведе до изтръпване в ръката от увреждане на нервите.

Какво да направите?

  • Вземете си раница. Не се стряскайте, ако първата ви асоциация е раницата ви от ученическите години. За щастие раничките в момента са изключително модерни и по магазините се предлагат десетки стилни модели.
  • Сменяйте раменете. Не носете чантата само на едното рамо, а от време на време ги сменяйте. Още по-добре ще е, ако разпределите нещата си в две чанти и носите една във всяка ръка, за да балансирате тежестта.
  • Намалете товара. Американската асоциация за хиропрактика казва, че чантата никога не трябва да тежи повече от 10 процента от телесното тегло.
  • Изберете по-лек материал. Чантата ви може да е много красива и стилна, но ако дори празна е достатъчно тежка, по-добре я сменете с друга, изработена от по-лека материя.

Тесни дрехи


Сещате ли се за този момент, когато гълтате корема си, за да закопчеете последните няколко сантиметра от ципа на дънките си? Или измисляте нова йога позиция, за да облечете оформящото си бельо? Тези акробатики могат да ви изложат на риск за състояние, наречено Meralgia paresthetica (MP), което се характеризира с изтръпване, скованост и горене, които се усещат по външната страна на бедрото. MP се причинява от компресия на кожен нерв на бедрената кост. В тежки случаи може дори да забележите кожа, която е болезнена или чувствителна на допир.

Какво да направите?

  • Изхвърлете прекалено тесните дрехи. Избягвайте дрехи, които са толкова тесни, че ви е неудобно да ги носите, особено ако ви пристягат прекалено в областта на пояса. Тесният колан или ластик на дрехите може да добави допълнително напрежение към нерва.
  • Ако развиете симптоми на MP, не се страхувайте. Симптомите обикновено изчезват след няколко дни, ако спрете да носите дрехите, които са ги причинили.
  • Изследванията показват, че в зависимост от остротата и сериозността на MP загубата на тегло или физиотерапията също могат да помогнат за облекчаване на симптомите.
Който е казал, че трябва да страдате в името на красотата, просто не е знаел точните трикове. Не жертвайте здравето си в името на модата.

Виж още

Периодично гладуване - ползи и вреди за нашето здраве
Периодично гладуване - ползи и вреди!
20.09.2018 г.
Периодично гладуване - ползи и вреди за нашето здраве. Процеси на детоксикация, ниски нива на холестерол, регенериране на имунни клетки, дехидратация и киселини.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай